Porubszky Pál halála
Pavol Porubszky bol spolupracovníkom novín Rozsnyói Hiradó, zakladateľom novín Gömör-Kishont [v roku 1881] v Rimavskej Sobote. 32 rokov pôsobil ako profesor na Evanjelickom a.v. gymnáziu v Nyiregyházi [od roku 1887]. Pohreb sa konal 15.10.1913 v Nyiregyházi. Manželka zosnulého Klára, rod. Lengyel. Synovia Andrej a Juraj (redaktor novín Thuróczvármegye Hivatalos Lapja). [ V Rožňave pôsobil v rokoch 1882-87 na Evanjelickom a.v. gymnáziu, od roku 1894 ako predseda školskej stolice. V roku 1893 založil časopis Nyiregyházi Hirlap už na novom pôsobisku]