Hogy él a bolgár király Gömörben? - Markó, Mikuláš
Deti bulharského kráľa: dedič trónu Boris [1894-1943], princ Cyril [1895-1945], Eudoxia, v tom čase 15-ročná, Nadejka 14-ročná. Následník trónu bol vychovávaný v pravoslávnej viere, ostatné deti v duchu rímskokatolíckeho náboženstva. Druhá manželka kráľa Eleonóra pracovala v Červenom kríži.