Siegmenth Károly élete és munkálkodása - Horusitzky, Henrik
Karol Siegmeth bol zakladateľom a podpredsedom východnej sekcie Uhorského Karpatského spolku od roku 1882, pracoval v Maďarskej zemepisnej spoločnosti, bol predsedom jej Komisie pre výskum jaskýň, správcom jaskyne Domica, od septembra 1910 pracoval na vykopávkach v jaskyni Aggtelek. Jeho osobnú knižnicu (2500 titulov) odkúpila mestská knižnica Bratislava, perspektívne pre Univerzitnú knižnicu. Narodil sa 11.09.1845 v Znojme, zomrel 21.4.1912 v Mukačeve. Uverejnený životopisný článok predniesol autor 25.1.1913 na schôdzi Maď. zemepisnej spoločnosti pre výskum jaskýň. Uverejnený bol v časopise Barlangkutatás č.1/1913.