Tekintetes Szerkestő Úr ! - Halasi, Pavol
Odozva na článok uverejnený v týždenníku Homonna és Vidéke č.1/1907 autora Lea Petrássovszkého. Pavol (Pál) Halasi, municipiálny cestný komisár vysvetľuje využitie pracovných síl robotníkov, ktorých si pozval na výstavbu svojho domua vzhľadom na nedostatok pracovných síl, aj na dodatočne schválenú údržbu cesty Havaj-Medzilaborce.