Tragikus halál
József Hágen, lesný inžinier na panstve arcikniežaťa, maturoval v r. 1903 na Evanjelickom a.v. gymnáziu v Rožňave. Zahynul pri korčuľovaní po prelomení ľadu na potoku Cserna v obci Dárda v župe Baranya v dnešnom Maďarsku. Ján Májerszky, manžel druhej obete, bol hlavným lesníkom na panstve.