Magyar Kultúrház Turócszentmártonban
Hnutie za výstavbu maďarského kultúrneho centra v Martine vedie Dr. Béla Raisz, okresný sudca a redaktor časopisu Északmagyarország - Titusz Dugovich, ktorí prijímajú peňažné dary.