A szádelői völgy utja - Gossler, Béla
V roku 1912 navštívilo Zádielsku dolinu 3742 domácich a 196 zahraničných návštevníkov. Do výstavby komunikácie bola okrem predstaviteľov Abovsko-turnianskej a Gemersko-malohontskej župy zainteresovaná aj gemerská sekcia Hornouhorského Karpatského spolku.