Tanfelügyelőnk kitüntetése
[György Lőrinczy sa narodil 26.12.1860 v Nagy Kalló (MR), študoval v Rimavskej Sobote, Prešove, Sárospataku (MR) a na Právnickej akadémii v Budapesti (MR). Prax začal ako účtovník sporiteľne v Rimavskej Sobote od r.1883, od r.1895 žil v Nitre, od r.1899 v Komárne, kde zastával funkciu školského inšpektora. Neskôr pracoval ako redaktor viacerých novín, od r.1895 ako tajomník Hornouhorského osvetového spolku. V týchto svojich funkciách vystupoval proti panslávizmu. V r.1911 vyznamenaný radom Františka Jozefa. Zúčastňoval sa práce v Petőfiho spoločnosti. Od r. 1913 žil v Rožňave.]