A dalosok Lajos estéje
Humenský spevácky kruh (spevokol) sa zišiel na počesť svojho dirigenta Ľudovíta (Lajos) Ugrayho. Meniny oslávili organizovaním spoločenskej zábavy. Neskôr navštívili aj svojho predsedu Ľudovíta (Lajos) Perszenszkého (panského ceremoniára), ktorému zahrali serenádu. Napriek oslavám, konštatuje pisateľ článku, spevokol postráda, čo je spôsobené hlavne predsudkami. V októbri 1903 pripravujú Rákociho oslavy, kedy predstúpia pred verejnosť