Müvelődési egyletünk közgyülése
Osvetový spolok mal dve oddelenia - osvetové (vzdelávacie) a múzejné na čele s Dr. Rezső Hazslinszkym, [ktoré iniciovalo založenie Mestského múzea v roku 1912.] Funkciu pokladníka vykonával Gusztáv Adamis, čestným predsedom bol Dr. Dezső Pósch. Do predsedníctva boli zvolení opäť tí istí funkcionári, okrem pokladníka Andora Csányiho a tajomníka Jánosa Freitága, ktorí sa vzdali funkcií. Za najdôležitejšiu úlohu si spolok stanovil vybudovanie kultúrneho domu.