Pelsőci Hámos László báró
Až do smrti zastával funkciu predsedu Bieleho kríža. Pochovaný bol na miestnom cintoríne v Brzotíne (dnes časť Rožňavy), kde rodina vlastnila kúriu. Na pohrebe sa zúčastnili predstavitelia Gemersko-malohontskej župy: Géza Kubinyi, hlavný župan (főispán), Géza Lukács, podžupan (alispán), Gyula Terray, senior evanjelickej a.v. cirkvi gemerského seniorátu.