Andrássy féle képzőmüvészeti pályázat
Zakladateľmi peňažnej základiny k miléniu Uhorského štátu, z úrokov ktorej sú udeľované ročné umelecké štipendiá pre dvoch umelcov - sú manželia Dénes a Franciska Andrássyovci. V roku 1914 má jedno štipendium hodnotu 4 200 korún