Az Andrássy család gyásza : Andrássy Manóné grófnő halála
Otcom zosnulej bol Ferenc Pálffy (zomrel v roku 1852), matka Natália, rod. Erdődy zomrela v roku 1845. V roku 1855 sa vydala Gabriella Pálffy za grófa Manó Andrássyho, vnútorného tajného radcu, cisárskeho a kráľovského komorníka. Zomrel v roku 1891. V mladosti účinkovala v divadelných predstaveniach vo Viedni (Vigopera, Ringszinház). Pri príležitosti 80. narodenín bola vyznamenaná Veľkým krížom Alžbetinho rádu. Deti: Géza Andrássy, Irma, vyd. Esterházy, Etelka, vyd. Odescalcky, Natália, vyd. Széchényi, Karolina, vyd. Karátsonyi. [Jej úmrtím vyhynula aj ženská vetva Pálffyovcov. Brat János Pálffy zomrel v roku 1913.]