A gömöri református egyházmegye ...
[Pojem "egyházmegye" v cirkvi evanjelickej reformovanej nezodpovedá celkom seniorátu (esperesség), ako je to u cirkvi evanjelickej a.v. Dištrikt je už väčší územný celok - Tisszáninneni kerület. Cirkev evanjelická reformovaná bola v rámci Gemersko-malohontskej župy jednotná - Gemer a Malohont spolu, nie ako u evanjelickej a.v., kde existoval zvlášť seniorát gemerský a seniorát malohontský. Preto čelní predstavitelia pochádzali z obidvoch územných častí: Pál Csabay bol toraľským kňazom].