A "zemplénmegyei ált. tanitó egyesület" közgyülése
József Árvay bol škôldozorcom Zemplínskej župy.[Narodil sa 13.12.1823 v Malých Raškovciach (Mi.) Zomrel v Sárospataku (MR) 21.03.1879. Dielo: viď. Szinnyei, József: Magyar írok élete és munkái.- 1.zv.- Budapest: Kiadja Hornyánszky Viktor Akad. könyvkereskedése, 1891. S.261 a 262.] Mal najväčší podiel na vzniku meštianskej školy (r.1876) v Humennom.