Társas élet
Humenský dobročinný ženský spolok (Homonnai jótékony nőegylet) pod vedením Persenszky Lajosné zriadila 15.11.1903 základinu pre charitatívnu pomoc na blížiace sa Vianoce. Zriadil sa výbor zábavy (vigalmi választmány), ktorý sa 17.11.1903 zišiel u predsedníčky Toronszky Elekné. Prijaté boli dva návrhy na spoločenské podujatia. Prvým je maškarný bál organizovaný na 9.12.1903 a druhým predčítávací večierok plánovaný na 12.12.1903.