Közgazdaság : A Rozsnyói Takarékpénztár és Zálogház Részvénytársaság tőkeemelése
Inštitúcia vznikla v r. 1862 so základným kapitálom 80 000 korún, v r.1869 - 160 000 korún, do r. 1912 sa základný kapitál nerozšíril, r. 1914 - 1 400 000 korún.