Középiskolai reform - Hallay, Zoltán
Autor príspevku bol o.i. spolupracovníkom týždenníka Rozsnyói Hiradó. Zaujíma stanovisko k jednotlivým bodom nariadenia: Vyučovanie latinčiny autor odporúča vo vyšších ročníkoch, nie v 1. a 2. Pripomína, že by bolo potrebné, aby učebný plán v 1.-4. triede reálky bol zhodný s učivom v gymnáziu, kvôli plynulému prechodu žiakov. Autor pripomienkuje vyučovanie histórie, zemepisu, latinčiny - dáva svoje návrhy.