Andrássy Manó gróf előmenetele
Emanuel Andrássy (II.), 21-ročný syn Gejzu Andrássyho, dedič betliarskeho a parchovianskeho majetku, ukončil skúšky s vyznamenaním a chystá sa na študijnú cestu do Ameriky. Študoval na Katolíckom vyššom gymnáziu v Rožňave.