Zemplénvármegye állategészégügye
Zemplínska župa je jednou z najnevyhovujúcich čo sa týka chorobnosti zvierat. Vyskytujú sa choroby ako mor ošípných, svrab, kiahne oviec, sneť slezinová, besnota a ďaľšie.