Egy rozsnyói fiu, mint a trónörökös szérnysegéde
Gerő Markó, syn majiteľa kožiarskej továrne v Rožňave - Pála Markó a jeho manželky Borisky, rod. Langhoffer, doprevádzal následníka trónu Františka Ferdinanda na jeho ceste do Budapesti, bol vedúcim vojenskej kancelárie. Študoval na Evanjelickom a.v. gymnáziu v Rožňave a Reformovanom gymnáziu v Miskolci (MR).