Járásköri tanitói gyülés
Zhromaždenie sa uskutočnilo v spoločenských priestoroch v kasíne papierne. V prvej časti prebehlo rokovanie sekcie vychovávateliek pod vedením vdovy Nagy Albertné. K odmeňovaniu učiteľov štátnych a cirkevných šköl sa vyjadrili Alexander (Sándor) Koléner z Ochtinej a Ladislav (László) Theiner z brzotínskej rímskokatolíckej školy. Ďalšími bodmi programu boli otázky dôchodkového zabezpečenia učiteľov (Michal Mihály Gömöri z Dobšinej). S prednáškou o výchove k láske k práci a spoločnosti vystúpila Gizela Thern, rod. Holéczy.