Goethe "Faust" jának aranymondásai - Szlávik, Matúš
[Autor - evanjelický teológ a filozofický spisovateľ (1860 -1937) je rodákom z Dobšinej. Pôsobil ako profesor na Evanjelickom lýceu v Prešove.] Prvá časť práce obsahuje myšlienky o osobnosti človeka.