Vármegyei diszgyűlés
Zákonodarná komisia Zemplínskej župy sa stretla, aby spomienkovou slávnosťou si uctila Ferenca Deáka [1803-1876] , mysliteľa, politika a spisovateľa. Otvárací príhovor mal hlavný župan župy gróf Vojtech (Béla) Futaki Hadik. Spomienkový príhovor predniesol Elek Ferenczy kráľovský komorník