Fertőző betegségek
Prehľady jednotlivých nákazlivých chorôb, ktoré sa vyskytli v mestečkách a dedinách Zemplínskej župy. V dedinách Svetlice (Világ), Výrava (Virava), Ľubiša (Lyubise) boli školy pre karanténu z dôvodu výskytu šarlachu zavreté 30 dní.