Multak emléke - Doby Feöldi, Anton, 1826-1908
Historické údaje o rodičoch kniežaťa Rákociho [2.]. Otec František (Ferencz) Rákoci 1. (Rákóczy)(1645-1676), matka (Ilona) Zrinyi mali zásnuby v Trenčianskych kúpeľoch (1665). Sobáš v Bardejove v lete 1666. Cisár a maďarský kráľ Leopold ho menoval 30.06.1666 večným pánom panstva a hradu Šariš, ako aj hlavným županom Šarišskej župy. Opis tejto darovacej listiny, ktorá bola objavená r.1884 v archíve rodiny Erdődy. Zomrel 8.07.1676 v hrade Zborov. Zostali po ňom 2 deti: Júlia 4-ročná a František (Ferencz) ako trojmesačný. Pozostatky Františka Rákociho 1. mali byť prevezené do Košíc, čo však pre boje a prieťahy sa oddialilo až o rok