Homonna és Vidéke" hetilap Tekintetes Szerkesztőségének - Szeleczky, Vojtech
Odozva okresného veterinárneho lekára Vojtecha (Béla) Szeleczkého na úvodník z 3.12.1903. O.i. pisateľ tu obvinil obvinil veterinárnu službu z toho, že sa predáva menej kvalitné mäso. Veterinárny lekár v dlhom článku vyvracia tvrdenia pisateľa. Uvádza nariadenia ktorými sa riadia pri výseku mäsa. Vysvetlenie hierarchie zodpovednosti: 1/ obec, ktorá musí ustanoviť komisára pre výsek. 2/ komisár výseku, ktorého kontroluje miestna správa. Podomový predaj je zakázaný.