Gróf Andrássy Dénesné emléke
Slávnostné odhalenie sochy z bieleho mramoru v Mestskom sirotinci na Hohe Warten (ulica, štvrť?) na pamiatku grófky [Františky] Andrášiovej (Andrássy Dénesné) zobrazuje ideálnu ženskú postavu, ktorá v náručí nesie dieťa.