Tanitóink gyülése
S prehľadom hospodárenia Spolku učiteľov štátnych škôl Gemersko-malohontskej župy (Gömör Kishontvármegyei áll. tanitóegyesület) vystúpil Alexander (Sándor) Koléner. Prebehla voľba celého výboru. Predsedom sa stal Ján (János) Mares, podpredsedom Pavol (Pál) Matolcsy, redaktor časopisu Naše školy. Článok obsahuje rozpis všetkých funkcií.