Megjutalmazott néptanitó
Ján (János) Halyko, rímskokatolícky katecheta odmenený za šírenie osvety a maďarského jazyka v Ľubiši. Na slávnostnom odovzdaní finančnej odmeny v Ľubiši dňa 19.02.1907 sa zúčastnili osobnosti okresu. Prehľady.