A "Homonnai izr. filléregylet"...
Správa o schôdzi Humenského grajciarového spolku židovských dievčat (Homonnai filléregylet) dňa 10.03.1907, kde rozhodli o dobročinnosti v prospech školákov a v prospech mesta. Išlo o 100/100 korún. Predsedníčkou spolku je Oľga (Olga) Friedmann.