Népszövetség Zemplénvásárhelyen
Správa o utvorení Katolíckej ľudovej jednoty v Trhovišti na zakladajúcej schôdzi 5. decembra 1909 s 250 členmi. Zásluhy na založení sa pripisujú agitácii tamojšieho kaplana Ľudovíta (Lajos) Kristófa