Gyermekliga
Finančná zbierka Humenského dobročinného ženského spolku pre Ligu na ochranu dieťaťa (Gyermekvédő liga). [Liga na ochranu dieťaťa bola celokrajinská organizácia, ktorá vznikla r.1906. Patrila po ministertsvo vnútra. Organizovala miesta prvej pomoci, denné domovy, lesné školy, rekreácie, miesta pre právne a lekárske rady a pod.In: Uj Idők Lexikona.-Budapest,1938.-S.2866.]