Scharlach veszedelem a város küszöbén
Výskyt šarlachu v cigánskom tábore v Humennom v marci 1907. V cigánskom tábore zomrelo okolo 25 detí. Kritika meststkého zastupiteľstva, že zatiaľ nezaviedla karanténu.