Tanulmányi kirándulás
Vyššia obchodná škola, Humenné (Felsőkereskedelmi iskola) zorganizovala exkurziu do Michaloviec dňa 16.05.1907, kde navštívili a zoznámili sa s prácou vo valcovom mlyne a elektrárni V.Landeszmana (Mümalom és vilamtelep Vilmos Landeszman), ako aj s prácou v pivovare. Informácie o menovaných podnikoch. Študentov doprevádzal riaditeľ školy Alex (Elek) Cseh a profesori Ferdinand (Nándor) Berkovics, Jozef (József) Katzer.