A nagycsertészi gör.kath. iskolát ...
Po dočasnom uzatvorení gréckokatolíckej školy v Čertižnom z dôvodu výskytu nákazlivých chorôb bolo znovuotvorenie povolené 4.05.1907. Nie je napísané, aké choroby sa vyskytli.