A "Madarak és fák napja"
Na Deň vtákov a stromov pripravila Židovská ľudová škola v Humennom 28.05.1907 na Skalke podujatie pre deti. Deti v lone prírody sa dozvedeli o užitočnosti vtákov a stromov. Na oslavu prispeli samotné deti recitáciami príležitostných básni. Účinkujúci. Hodnotenie podujatia.