A Vörös Kereszt Egylet rozsnyói fiókja
Mešťanosta Jozef (József) Pósch zvolal na podnet hlavného župana Gejzu (Gézu) Kubinyiho zakladajúcu schôdzu. Zakladajúci člen zaplatí členské 20 korún alebo po dobu 6 rokov bude splácať 2 koruny. Mimoriadny člen po dobu 6 rokov aspoň 1 korunu.