Távozó tanár
Virgil Karol Kolumbán sa narodil 14.11.1887 v Csikszentsimon (župa Csík), do rádu vstúpil 28.8.1906, za kňaza bol vysvätený 19.12.1910. Do augusta 1914 pôsobil ako profesor na Vyššom katolíckom gymnáziu v Rožňave, v rokoch 1914-1919 pôsobil na Katolíckom vyššom gymnáziu v Košiciach, vedúci mládežníckeho samovzdelávacieho kruhu, v rokoch 1919-1924 pôsobil ako profesor na gymnázium Rádu sv. Benedikta v Győri. Zastával mnoho funkcií v kultúrnych, spoločenských a cirkevných inštitúciách a spolkoch.