Az iskolák megnyitása
Opravné skúšky na Evanjelickom a.v. gymnáziu v Rožňave sa mali konať 31.08., zápis od 1. do 3.09.1914. Na Katolíckom vyššom gymnáziu v Rožňave začína školský rok slávnostným Veni Sancte 4.09.1914, prednášky začínajú od 5.09.1914.