Iskola megnyitás
Stručná správa o zahájení zápisov do Rímskokatolíckej ľudovej chlapčenskej školy v Rožňave (Róm. kath. elemi fiúiskola), [ktorá bola umiestnená v budove na ulici zvanej Drázus sor. Do roku 1868 bola určená aj pre dievčatá. Po príchode szatmárok do Rožňavy sa venovali výchove dievčat ony, a to v priestoroch kláštora na vtedajšom Námestí Rákócziho (Rákóczi tér)].