Tanévmegnyitás
Evanjelické a.v. gymnázium malo v tomto období 9 stálych profesorov. Ostatní boli v službách armády. Ladislav (László) Váry, profesor telocviku na dôchodku, vypomáhal na gymnáziu, aby sa zabezpečil plynulý vyuč. proces aj počas vojny.