Dr. Hazslinszky Rezső 1869 1914
Rdolf (Rezső) Hazslinszky bol jedným zo zakladateľov Mestského múzea v Rožňave, publikoval historické a vlastivedné práce, bol redaktorom Rozsnyói Hiradó [od roku 1907, hlavným spolupracovníkom Sajó-Vidék v rokoch 1902-1904, zodpovedný redaktor v roku 1902]. Zároveň bol svetským hodnostárom evanjelickej a.v. cirkvi v gemerskom senioráte. Manželka Júlia, rod. Jermy.[In: Potemra, M.: Bibliografia inorečových novín a časopisov vychádzajúcich na Slovensku do roku 1918].