Sebesültek városunkban
Zdravotnícku starostlivosť raneným v prvej svetovej vojne poskytoval zdravotnícky personál v týchto zariadeneniach v Rožňave: Nemocnica Kósu-Schoppera (A Kósa-Schopper-félnyilványos jellegű közkórház), Františkin útulok (A Franciska-menedékház), spolok Červeného kríža a Katolícky tovarišský spolok (A Katholikus Legényegylet). V septembri 1914 sa tu liečilo 96 ranených vojakov nielen maďarských, rakúskych, ale aj 22 ruských.