Őfelsége nevenapja
Finančná zbierka, ktorú zorganizoval hlavný župan Gemer-Malohontu Gejza (Géza) Kubinyi pri príležitosti vojenského dňa - 4.10.1914, na počesť panovníka, bude určená na podporu výstavby vojenskej nemocnice v Jelšave.