Vörös kereszt megbizott
Spolok Červeného Kríža krajín uhorskej svätej koruny (A magyar szent korona országai Vöröskeresztegylet) poveril svojho novovymenovaného (september 1914) vyslanca - splnomocnenca Gejzu (Gézu) Kubinyiho kontrolou vojenských nemocníc v Gemersko-malohontskej župe. Konkrétne 21.09.1914 navštívil mesto Rožňavu.