Tanügyi kirendelés
Zo Štátnej ľudovej školy vo Vlachove narukovali 2 učitelia a škola zostala bez vedenia. Preto školský inšpektor Juraj (György) Lőrinczy vymenoval Jána (János) Siró-a za učiteľa na Štátna ľudovú školu vo Vlachove. Dovtedy učil na Štátnej ľudovej škole v Dobšinej.