Lelkészválsztás
Po úmrtí Bartolomeja (Bertalana) Osvátha, evanjelického reformovaného kňaza v Slavci, sa na uvoľnené miesto vypísal konkurz. Členmi konkurznej komisie boli Martin (Márton) Buzi, dištriktuálny prísediaci sudca (egyházmegyei tanácsbiró), Ladislav (László) Katona, dištriktuálny zapisovateľ (egyházmegyei jegyző).