A háború és a bucsuk : A kassai püspök megszüntető rendelett
Nariadenie košického biskupa vychádza zo súčasných podmienok. Poukazuje na užitočnejšie využitie času vo vojnou zmietanej krajine (napr. poľnohospodárske práce). Týka sa to predovšetkým vzdialených farností.