Áthelyezés
Minister pravosúdia preložil Júliusa (Gyulu) Karpinszkého ku Kráľovskému okresnému súdu do Rožňavy, pričom ho ponechal vo funkcii justičného pisára (irnok). V tejto funkcii pôsobil aj na predchádzajúcom mieste na Kráľovskom okresnom súde v Sásde (MR).